NEPEČENÉ JAHODOVÉ KOSTKY

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

NEPEČENÉ JAHODOVÉ KOSTKY

16. února 2019 ·

Dneska jsem prý ta nejhodnější maminka na světě. No hezky mi maže med kolem huby, jen co je pravda.

A to všechno proto, že jsem mu "uplácala" jeho oblíbenou mlsotu. Ale všeho do času... jen co mu seberu tablet a budu chtít, aby si uklidil v pokoji, obrátí o stoosmdesát stupňů a nebude se mnou chtít ani mluvit...

Postup přípravy

  1. Uvaříme si pudink z mléka, pudinkových prášků, vanilkového cukru a krystalu, necháme zcela vychladnout, proti tvorbě škraloupu položíme navrch mikrotenový sáček.

  2. Máslo vyšleháme ručním elektrickým šlehačem a po lžících do něj zašleháme vychladlý pudink a pak už jen lehce zašleháme tvaroh a rozdělíme vzniklý krém na 4 dávky.

  3. Dno formy (32x22 cm-vnitřní rozměry) vysteleme pečícím papírem (není to však bezpodmínečně nutné) a poklademe v jedné vrstvě sušenkami, navrstvíme jednu dávku krému, opět sušenky atd., množství vyjde na 5 vrstev sušenek a výše zmíněná forma je naplněná až po rantlík.

  4. Vršek dozdobíme ušlehanou smetanou se ztužovačem (já dala svou oblíbenou instantní šlehačku od Oetkera, 2 balení na 200ml velmi vychlazeného mléka) a dáme přes noc zatuhnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte