Vzpomínáte na maminčiny bramboráky? Lowcarb varianta bez brambor a i tak jsou výborné a voňavé česnekem a majoránkou.
Zkuste nízkosacharidovou verzi podle Sáry Oddfish...děkujeme :)
- 30m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
celer
|
1 kus |
ředkev bílá
|
1 kus |
vajíčka
|
4 kusy |
mouka lněná
|
2 lžíce |
česnek stroužky
|
4 kusy |
majoránka sušená drhnutá
|
1 lžíce |
kmín drcený
|
1 lžička |
sůl himálajská jemná
|
1,5 lžiček |
mléko plnotučné
|
50 ml |
vepřové sádlo
na smažení
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Nastrouhat 1 menší celer, 1 střední ředkev, do koho vmíchat 4 vejce, 2 lžíce lněné mouky, 4 stroužky rozmáčklého česneku, menší hrstku domácí čerstvé majoránky, lžička kmínu, sůl podle chuti, já dala 1,5 lžičky Himalajské. Podle hustoty jsem těsto trošku naředila mlékem.
-
Smažila jsem na domácím sádle.
K tomu mám kyšku, kterou jsem si vyrobila z litru čerstvě nadojeného domácího mléka, které jsem dostala dárkem - mléko jsem nechala na lince ve smaltovaném hrnku 3 dny kysnout, po 2 dnech jsem sebrala smetanu, tu snědla a 3. den už bylo kyselé. Rozkvedlala jsem, nalila do sklenky a dala do lednice.
Makronutrienty
50%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 262 kJ | 1 067 kJ |
Kalorická hodnota | 62,6 kcal | 255 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,3 g
0,886 g |
25,7 g
3,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,63 SVJ | 2,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,84 g
0,981 g |
11,6 g
4 g |
Bílkoviny | 3,37 g | 13,7 g |
Sůl | 0,724 g | 2,95 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů