Nebramboráky z celeru a ředkve - LC

Nebramboráky z celeru a ředkve - LC

Vzpomínáte na maminčiny bramboráky? Lowcarb varianta bez brambor a i tak jsou výborné a voňavé česnekem a majoránkou.

Zkuste nízkosacharidovou verzi podle Sáry Oddfish...děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Nastrouhat 1 menší celer, 1 střední ředkev, do koho vmíchat 4 vejce, 2 lžíce lněné mouky, 4 stroužky rozmáčklého česneku, menší hrstku domácí čerstvé majoránky, lžička kmínu, sůl podle chuti, já dala 1,5 lžičky Himalajské. Podle hustoty jsem těsto trošku naředila mlékem.

  2. Smažila jsem na domácím sádle.

    K tomu mám kyšku, kterou jsem si vyrobila z litru čerstvě nadojeného domácího mléka, které jsem dostala dárkem - mléko jsem nechala na lince ve smaltovaném hrnku 3 dny kysnout, po 2 dnech jsem sebrala smetanu, tu snědla a 3. den už bylo kyselé. Rozkvedlala jsem, nalila do sklenky a dala do lednice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte