Nakládané kančí řízečky

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Nakládané kančí řízečky

Máme pro Vás trošku netradiční řízečky. Třeba je někdo už zná, třeba budem někoho inspirovat.

Postup přípravy

  1. Maso na řížky (vepřové,kuřecí,krůtí) , my měli kančí , osolíme , naklepeme a naložíme do směsi bílého jogurtu , vajíčka , grilovacího koření, česneku. Řízky zde mužete nechat 24-72 hodin , čím déle budou naložené, tím více zkřehnou a budou chutnější. Na obalování si připravíme rozemleté mandle , nastrouhaný parmazán. Druhou variantou může být lahůdkové droždí. Obojí chutná skvěle. Řízky vyndáme z jogurtu a šup s nimi do obalovaci směsi. Pak už jen naskládat na pečící papír a péct v troubě. My pekli na 180°C cca 30 minut, ale záleží na typu masa, které jste zvolili a na Vaší troubě:-)

    Pro lepší kůrku můžete lehce polít olivovým olejem a nebo použít olivový olej ve spreji.

    Doufám, že budou chutnat. Hezkou neděli !

  2. Udělejte si k nim třeba náš nebramborový salát nebo salát z dýňe Hokkaido!

  3. Recept na salát z dýňe Hokkaido

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte