MUNGO DHAL S DÝNÍ

Vařím k běhu

MUNGO DHAL S DÝNÍ

Jídlo zdravé a plné bílkovin, zasytí a tělu prospěje.

Postup přípravy

  1. Večer předem namočíme 200g mungo fazolí, ráno je propláchneme a v nové vodě uvaříme do měkka. Bude to trvat asi 25minut od počátku varu. Po uvaření je propláchněte, abyste je zbavili případné vzniklé pěny (látky, které se v ní nachází pak způsobují nadýmání a hlavně ani moc dobře nechutná).

  2. Mezitím nadrobno pokrájíme cibuli, kterou osmahne na dvou lžicích oleje. Přidáme na plátky pokrájené tři mrkve a chvilku opékáme. Poté přidáme na kostky pokrájenou dýní (cca 500g) a cuketu (cca 200g), lžičku soli, trošku pepře, lžičku římského kmínu, lžičku běžného kmínu a půl lžičky kurkumy. Zalijeme vodou tak, aby byla zelenina potopená a vaříme tak dlouho, až se dýně rozvaří.

  3. Poté hodně promícháme a tím nám vznikne jemná omáčka (díky rozvařené dýni, nic nemusíte mixovat). Nakonec vmíchejte uvařené mungo fazole. Můžete podávat jen tak, nebo s rýží.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte