Tento receptík je na výborný čokoládový Mugcake ,který je hotový za pět minutek a je krásně vláčný a nadýchaný !!!Udělejte si ho ke snídani, nebo třeba k odpolední kávičce:-)
- 8m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Dezert | |
---|---|
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
mandlová mouka
|
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
3 g |
vanilkový extrakt
|
2 ml |
zakysaná smetana
|
4 lžíce |
citrónová kůra
|
1 lžička |
sladidlo na bázi stévie (steviol-glykosidy)
|
1 lžička |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
20 g |
Postup přípravy
-
Do misky dejte kostičku vysokoprocentní čokolády a lžíci másla a rozpustte.Potom přidejte 1 vejce, 2 lžíce mandlové mouky, lžičku kypřícího prášku a trošku vanilkového aroma.
-
Vše zamíchejte, doprostřed ještě vmáčkněte kostičku čokolády a nechte 2 minutky vlnit při 900w. Po vyndání hned vyklopte. Pro lepší chuť si můžete připravit zakysanou smetanu s citronovou kůrou a sladidlem. Dozdobte ovocem:-)
Makronutrienty
24%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 511 kJ | 3 069 kJ |
Kalorická hodnota | 361 kcal | 734 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13 g
4,53 g |
26,4 g
9,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,3 SVJ | 2,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,2 g
10 g |
65,5 g
20,3 g |
Bílkoviny | 8,33 g | 16,9 g |
Sůl | 0,919 g | 1,87 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů