MLETÝ HOLANDSKÝ ŘíZEK S BRAMBOROVOU KAŠÍ

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

MLETÝ HOLANDSKÝ ŘíZEK S BRAMBOROVOU KAŠÍ

Kuba moc rád pomáhá v kuchyni... Tedy, abych to upřesnila, Kuba moc rád pomáhá v kuchyni tehdy, když je šance přitom ochutnávat, olizovat a ukusovat suroviny nachystané k použití při vaření.

Takže včera dobrovolně strouhal sýr. Tipla bych si, že asi čtvrtina se "vypařila"...

Postup přípravy

  1. Maso a rohlík pomeleme na masovém mlýnku (použila jsem jemnější matrici "8"), přidáme mléko, vejce, sýr, petrželku, sůl a pepř a důkladně promícháme. Nakonec přisypáváme jen tolik strouhanky, aby vznikla kompaktní směs. Já dala přes noc do lednice, abych mohla v rychlosti druhý den před polednem pokračovat.

  2. Ze směsi tvoříme placičky, obalujeme v trojobalu a pečeme ve vyšší vrstvě tuku hodně zvolna, aby se pěkně propekly.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte