Mleté maso je variabilní, zkuste k obědu tento nízkosacharidový recept...nezapomeneme samozřejmě na čerstvou zeleninu:)
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
vepřové maso mleté
|
500 g |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
4 kusy |
sádlo
|
1 lžíce |
kedlubna
|
1 kus |
sůl
|
0,5 lžičky |
kurkuma mletá
|
1 špetka |
Cottage sýr
|
150 g |
vajíčka
|
1 kus |
Navrch | |
sýr eidam 45%, strouhaný
|
100 g |
Postup přípravy
-
Na pánvi orestujeme cibuli pokrájenou na měsíčky, přidáme ochucené mleté maso, zprudka zatáhneme a přidáme česnek. Promícháme a vypneme.
-
Pokrajený kedluben dáme předvařit do osolené vody s troškou kurkumy a kari. Nevaříme úplně doměkka.
-
Předehřejeme si troubu na 170°C a mezitím si dáme do zapékací mísy všechno maso, kedluben, vejce a cottage. Promícháme a dáme do trouby na 40 minut. Vytáhneme, posypeme sýrem a ještě dopečeme.
Makronutrienty
8%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 012 kJ | 3 313 kJ |
Kalorická hodnota | 242 kcal | 792 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,92 g
0,645 g |
9,55 g
2,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,292 SVJ | 0,955 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,5 g
12,6 g |
63,8 g
41,4 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 46,7 g |
Sůl | 0,778 g | 2,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů