MINI řízečky z mletého masa s nebramborovým salátem - LC

Kristýna

Účastní se soutěže: Zdravě s Goodie

MINI řízečky z mletého masa s nebramborovým salátem - LC

Toto nízkosacharidové jídlo patří mezi vydatnější a pracnější, ale je výborné!

Postup přípravy

  1. Mleté maso okořeníme, přidáme vejce a vše dobře promícháme, aby se spojily chutě. Namočíme si ruce do studené vody a tvarujeme miniřízečky, které obalíme v lahůdkovém droždí místo strouhanky. Položíme na pečící papír na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 180°C nebo déle. Záleží, jakou máte troubu.

  2. Vařenou kořenovou zeleninu, kedlubny, cibuli, nakládané okurky a vařená vejce nakrájíme na kostičky, přidáme majonézu, sůl, pepř a dobře promícháme. Před podáváním necháme alespoň hodinu odležet v lednici.

  3. Tento postup je pouze inspirace, která chutná mě. Vy si samozřejmě udělejte ne-bramborový salát ze surovin, které máte rádi vy. Stačí JEN brambory zaměnit za kedlubny, nebo tuřín, ostatní suroviny dejte v množství a poměru tak, jak jste zvyklí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte