Rychlý, lehký a dobrý mexický low carb salát a sýrovými krekry. Pro strávníky bez restrikce sacharidů můžete krekry nahradit a doplnit pšeničnou tortillou.
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na salát | |
---|---|
rajčata
|
2 kusy |
římský salát
|
1 kus |
okurka
|
1 kus |
hovězí mleté maso
|
300 g |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
kořenicí směs mexická
|
1 lžička |
sůl
|
0,5 lžičky |
sojová omáčka
|
1 lžíce |
olivový olej
|
1 lžička |
Na podávání: | |
omáčka mexiko salsa
|
60 g |
zakysaná smetana
|
60 g |
citrón
|
0,5 g |
Na krekry: | |
sýr eidam 30%, plátky
|
60 g |
Postup přípravy
-
Maso osmahneme na lžičce oleje na nepřilnavé pánvi. Okořeňte, dosolte podle chuti. Maso si můžete připravit dopředu a zamrazit.
Pak připravíme salát. Zeleninu nakrájíme na kousky. Z rajčat slijeme přebytečnou šťávu. Vše smícháme a zakápneme citronovou šťávou.
Na salát klademe osmahnuté maso, podáváme se salsou, zakysanou smatanou, podle chuti také papričky jallapenos.
-
Rozehřejeme troubu na 180 °C. Plátky sýra položíme na pečicí papír a necháme rozpéct a jemně rozbublat. Hlídejte je - pokud se rozpečou málo, nebudou křupavé. Pokud to přeženete, zhnědnou a budou hořké.
Jakmile je sýr hotový, vyndáme plech z trouby a pečicí sýr i s plátky stáhneme z plechu. Na lince necháme vychladnout.
Makronutrienty
17%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 468 kJ | 2 900 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 693 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,04 g
1,41 g |
18,8 g
8,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,304 SVJ | 1,88 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,22 g
3,53 g |
50,9 g
21,8 g |
Bílkoviny | 7,12 g | 44,1 g |
Sůl | 0,616 g | 3,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů