Medovo-česneková křidýlka

Recepty pro život

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Medovo-česneková křidýlka

Nedávno jsem pro inspiraci na nové recepty zabrouzdala i do asijské kuchyně, která mi doposud nebyla příliš blízká, lépe řečeno nemám s ní moc zkušeností. Líbí se mi záliba v kombinace česneku a zázvoru. A když se k tomu přidá ještě med, úspěch je zaručen.

Tato kuřecí křidýlka s medem, česnekem a zázvorem jsem si zamilovala hned na první ochutnání. Výborně se k nim hodí například různé zeleninové saláty.

Postup přípravy

  1. Křídla očistíme, rozkrojíme na části a dáme do mísy. Osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, nastrouhaný nebo nadrobno nakrájený zázvor a prolisované 3 stroužky česneku. Vše řádně promícháme a necháme odležet v lednici minimálně 30 minut.

  2. Poté křídla pečeme v předehřáté troubě na 200°C 10 minut z jedné strany, otočíme a 10 minut z druhé strany.

  3. V mezičase si připravíme zbytek česneku. Každý stroužek oloupeme a přes nůž naplocho rozbijeme (na stroužek česneku položíme naplocho nůž a lehce do něj praštíme dlaní).

  4. Jakmile jsou křídla upečená, ve větší pánvi necháme rozpustit lžíci přepuštěného másla a lžíci medu. Poté přidáme zbytek česneku a upečená křídla, která za pomoci míchání a otáčení obalíme v medové omáčce.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte