Medové perníčky s pomerančem - bez lepku a mléka, vajec, ořechů i sóji

Radka

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Medové perníčky s pomerančem - bez lepku a mléka, vajec, ořechů i sóji

Velikonoční perníčky ihned měkké bez lepku, mleka, vajec a treba i pro alergiky na ořechy, zkuste je..

A kdo smí ty klasické, pak recept na skvělé najdete u mě na webkách:

https://bezlepkovamatka.cz/medove-pernicky-s-kakaem-pomera…/

Postup přípravy

  1. Díky jablíčku a lnu v těstě jsou ihned měkké. Skvělé jsou tyto perníčky promazané a vždy dva k sobě přilepené švestkovými povidly a proložené kouskem marcipánu, polévané čokoládou.

  2. Mouky smícháme s kořením, cukrem, solí, sodou, pomerančovou kůrou a mletými mandlemi nebo šáchorovou moukou. Přidáme tekutiny - med, gel z lněného semínka, rozpuštěný tuk, případně pomerančový olejíček. Vše smícháme v kompaktní hladké těsto. Chvilku to trvá, protože se těsto díky medu dost lepí. Těsto vyvalujeme na vále podsypaném moukou a hněteme do takové hustoty, až nemá při položení na dlaň tendence "odtékat z dlaně".

  3. Těsto zabalíme do potravinářské folie, necháme v lednici odpočinout do druhého dne.

  4. Troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto prohněteme a ihned vyvalujeme na dostatečně pomoučené ploše na výšku 0,5 cm. Vykrajujeme tvořítky libovolné tvary, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 12-15 minut. Po upečení horké potíráme nebo nemusíme.

  5. Zdobíme podle nálady cukrovím zdobením, čokoládou a marcipánem. Skladujeme v plechové dóze.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte