Rychlý výtečný lowcarb oběd! Sytý a se zdravými přílohami vás příjemně překvapí...
Děkujeme Aleně Vaňousové za recept :)
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová panenka
|
250 g |
sůl
|
4 špetky |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
Batáty | |
batáty, sladké brambory
|
400 g |
olivový olej
|
2 lžičky |
sůl
|
2 špetky |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
Žampiony | |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
cibule
|
1 kus |
žampiony čerstvé
|
250 g |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř bílý mletý
|
1 špetka |
kmín drcený
|
1 lžička |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
100 ml |
Ještě | |
slanina anglická
|
150 g |
cibule
|
2 kusy |
Salát | |
okurka
|
1 kus |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nejprve jsem nakrájela batáty na hranolky, rozložila jsem je na plech, pokapala olivovým olejem, osolila a dochutila špetkou chilli. Pekla jsem cca 30 minut na 180 stupňů.
-
Mezitím jsem nakrájela cca třetinu velké cibule nadrobno, zpěnila jsem ji na malé pánvi na ghee, přidala jsem nakrájené žampiony, ochutila solí, bílým pepřem a drceným kmínem, podlila smetanou a cca 10 minut jsem nechala provařit. Na větší pánvi jsem opekla slaninu nakrájenou na plátky a zbytek cibule, který jsem nakrájela na proužky.
-
Mezitím jsem nakrájela vepřovou panenku na plátky cca 1,5 cm silné, osolila a opepřila. Slaninu s cibulí jsem vyjmula z pánve a na vypečeném tuků jsem orestovala panenku cca 3 minuty po obou stranách. Na talíři jsem na každý medailonek položila plátek opečené slaniny. Salát je z nastrouhané salátové okurky, ochucené jen špetkou soli a citrónovou šťávou.
Makronutrienty
38%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 462 kJ | 3 971 kJ |
Kalorická hodnota | 110 kcal | 949 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,43 g
2,08 g |
63,8 g
17,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,743 SVJ | 6,38 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,94 g
3,46 g |
59,7 g
29,7 g |
Bílkoviny | 5,42 g | 46,6 g |
Sůl | 4,71 g | 40,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů