MASOVÉ KULIČKY V RAJSKÉ OMÁČCE S TĚSTOVINAMI

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

MASOVÉ KULIČKY V RAJSKÉ OMÁČCE S TĚSTOVINAMI

Tatínek po rajské dvakrát nebaží. Zato my jí milujeme, takže když "kocour" není doma, "myšky" mají pré a můžou se v rajské třebas vykoupat...

Postup přípravy

  1. Ze směsi hňácáme vlhkýma rukama malé kuličky, ty zvolna vaříme v mírně osolené vodě asi 15 minut. Poté scedíme, vývar nevyléváme, použijeme na omáčku.

  2. Na másle necháme zpěnit cibuli, vsypeme mouku a umícháme světlou zápražku. Rozředíme vývarem, přidáme koření a rajský protlak, podle potřeby přidáme vodu a vaříme mírným varem asi 40 minut. Poté přecedíme přes sítko, dochutíme cukrem, solí a mletým pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte