Čínu miluju, tak sem si vytvořila jednoduchý recept v Lowcarb verzi.
Uvařit jej zvládne každý.
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
vepřová plec
|
400 g |
cibule
|
1 kus |
žlutá paprika
|
1 kus |
červená paprika
|
1 kus |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
kořenicí směs na čínu
|
2 lžíce |
sojová omáčka
|
1 lžíce |
kečup ostrý
|
1 lžíce |
zelené fazolové lusky mražené
|
100 g |
mražená zeleninová směs čínská
|
350 g |
Příloha | |
cuketa
|
2 kusy |
mrkev
|
2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na ghí si orestujeme cibuli spolu s masem na nudličky, okořeníme a podlijeme trochou vody. Chvilku dusíme a přidáme zeleninu ( čínskou, papriky, fazolky) necháme dusit. Když je maso měkké a voda pryč je hotovo.
Mezitím si škrabkou na nudle vytvoříme nudle a orestujeme vedle na másle. Trochu osolíme a opepříme.
Makronutrienty
34%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 336 kJ | 1 772 kJ |
Kalorická hodnota | 80,3 kcal | 423 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,11 g
1,57 g |
27 g
8,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,511 SVJ | 2,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,9 g
1,7 g |
25,8 g
8,96 g |
Bílkoviny | 5,23 g | 27,6 g |
Sůl | 0,203 g | 1,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů