Tento lowcarb dort je určen hlavně pro milovníky mascarpone.
Skvělý a efektní dezert oslní návštěvu a potěší jazýček :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
4 kusy |
čerstvý krémový sýr
|
100 g |
kokos sušený, strouhaný
|
20 g |
mandle mleté
|
20 g |
xylitol, cukr březový
|
20 g |
barva potravinářská zelená
lžíce pistáciové pasty, nebo potravinové barvivo (nemusí být)
|
0,5 lžičky |
Krém malinový | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 ml |
mascarpone
|
250 g |
xylitol
|
1 lžička |
maliny
|
1 hrst |
Krém pistáciový | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 g |
mascarpone
|
250 g |
xylitol
|
1 lžička |
pistáciový likér
nebo pistáciová pasta
|
10 g |
Postup přípravy
-
Oddělíme žloutky od bílků.
Žervé prošleháme, přidáme do něj žloutky, pastu, všechny zbylé suché přísady a opět prošleháme.
Bílky našleháme do tuhého sněhu a ten pak po částech zapracujeme do připravené směsi.
Dno formy vyložíme pečícím papírem a vylijeme do ní těsto.
-
Připravené těsto vložíme do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme 15 minut.
Upečený korpus vyndáme z trouby, převrátíme a stáhneme pečící papír. Necháme vychladnout.
-
Na krémy si vždy vyšleháme smetanu do tuha. Každé mascarpone prošleháme se sladidlem. A pak do něj vmícháme šlehačku. Do prvního krému přidáme pár malin do druhého pistáciovou pastu. Pro efekt můžeme ještě krémy dobarvit potravinovou barvou.
-
Pokud máme LC marmeládu, tak s ní potřeme vychladlý korpus. Navrstvíme kopec malinoveho krému a uhladíme a opatrně pomažeme pistaciovým krémem. Uhladíme a dáme chladit.
Na ozdobu můžeme posypat obarveným kokosem.
Ten vyrobíme tak, že si v troše obarvené vody namočíme kokos a pak usušíme v troubě.
Dobrou chuť!
-
Pokud se vám recept líbí další najdete v mé kuchařce zaměřené na nízkosacharidové pečení ????https://www.sladcenesladce.cz/
Makronutrienty
14%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 213 kJ | 1 437 kJ |
Kalorická hodnota | 290 kcal | 343 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,63 g
2,06 g |
6,67 g
2,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,563 SVJ | 0,667 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,3 g
17,3 g |
33,5 g
20,5 g |
Bílkoviny | 5,32 g | 6,3 g |
Sůl | 0,151 g | 0,178 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů