Makový závin - LC

Makový závin - LC 1 další fotka

Krásný lowcarb dezert či snídaně, plný máku...kdo by odolal?

Děkujeme Jozefu Kabátovi za další skvělý recept :)

Postup přípravy

  1. Všechny suché potraviny na korpus smícháme. Vedle vyšleháme tvaroh a vejce. Poté zašleháme i suchou směs. Vylijeme na plech (velký) na pečící papír a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Pekl jsem na 170 °C v předehřáté troubě 15 minut.

  2. Plech s korpusem jsem vyndal a nechal okamžik chladnout, ještě teplý otočil na druhý pečící papír a ten první opatrně sloupl. Než se korpus upekl, v rendlíku jsem zahřál smetanu se sladidlem a ještě před varem přidal mák, odstavil a dobře promíchal. Náplň jsem rovnoměrně pokladl na korpus a opatrně zamotal. Závin jsem mašlovačkou pomazal žloutkem a posypal plátky mandlí. Na novém papíru jsem pekl, už zamotaný, dalších 20 minut na 180 °C.

  3. Závin je výborný, ne moc sladký. Náplň není suchá, korpus je příjemný, ořechový, vejce není vůbec cítit.

    Dělám ho rád, je to jednoduché a mák mám moc rád.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte