Dezert plný máku, děkujeme Pavle Kabešové :)
- 30m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
1 kus |
máslo
|
50 g |
kokosový olej
|
50 ml |
zakysaná smetana
|
150 g |
bílý jogurt smetanový
|
100 g |
mandlová mouka
|
100 g |
mák mletý
|
100 g |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 lžičky |
jablka
|
2 kusy |
erythritol, sukrin
|
2 lžičky |
Navrch | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 ml |
tvaroh měkký tučný
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše smíchat a nakonec vmíchat jablka. Pečeme v dortové formě vyložené pečícím papírem na 180°C cca 35 minut.
-
Ušleháme si šlehačku a nakonec přišleháme tvaroh, ozdobíme porce a mlsáme:).
Makronutrienty
22%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 259 kJ | 1 874 kJ |
Kalorická hodnota | 301 kcal | 448 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,54 g
2,63 g |
14,2 g
3,92 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,954 SVJ | 1,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,8 g
12,2 g |
41,4 g
18,2 g |
Bílkoviny | 5,75 g | 8,57 g |
Sůl | 0,136 g | 0,202 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů