Makový koláč - LC

Oli

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Makový koláč - LC

Mák je nejlepším zdrojem vápníku, navíc ho miluju:). A koláč v nízkosacharidové (lowcarb) verzi je zdravý - občas!

Inspirace u Ivušky Holečkové, děkuji:)

Postup přípravy

  1. Nejprve si povaříme mák v mléce, ochutíme a necháme schladnout.

    Vmícháme sníh z bílku.

  2. Vymícháme si těsto, natlačíme do vymazané formy 20 cm.

    Rozetřeme makovou náplň, dáme péct na 200°C/10 minut.

    Ozdobíme mandlemi a vrátíme do trouby, pečeme asi 5 minut a vypneme.

  3. Krájíme až rozleželý, servírujeme nejlépe se zakysanou smetanou:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte