Low carb cukroví, které se povede
- 1h
- 30 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
máslo čerstvé
|
120 g |
žloutky
|
3 kusy |
mouka mandlová z mandlových jader
|
200 g |
mák mletý
|
50 g |
vanilkový extrakt
|
10 ml |
Náplň | |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
100 g |
máslo čerstvé
|
50 g |
Postup přípravy
-
Suroviny zpracujeme ručně nebo v kuchyňském robotu na nelepivé těsto, které dáme na 2 hodiny vychladit zabalené ve fólii.
-
Z těsta tvoříme tvary dle vašeho výběru. Můžeme těsto vyválet mezi dvěma pečícími papíry a vykrajovat kolečka. Dále můžeme použít silikonové formy na rohlíčky či ořechy.
Pečeme na 170 °C přibližně 10 minut.
-
Cukroví slepujeme rozpuštěnou čokoládou.
Makronutrienty
20%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 491 kJ | 490 kJ |
Kalorická hodnota | 595 kcal | 117 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,1 g
6,03 g |
3,36 g
1,19 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,71 SVJ | 0,336 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
54,9 g
21,6 g |
10,8 g
4,24 g |
Bílkoviny | 11,6 g | 2,29 g |
Sůl | 0,064 g | 0,013 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů