MAKOVÁ ROLÁDA S "TŘESENÝM" MANDARINKOVÝM KRÉMEM

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

MAKOVÁ ROLÁDA S "TŘESENÝM" MANDARINKOVÝM KRÉMEM

Dlouhá léta jsem se bála byť jen pomyslet na to, že bych upekla roládu a jen tiše jsem obdivovala každého, kdo ji umotal. Dneska můžu kohokoliv, kdo o sobě a svých schopnostech pochybuje, uklidnit a povzbudit.

Roláda je jeden z nejjednodušších způsobů, jak potěšit své blízké a uspokojit hosty. Tato je navíc rychlá, vcelku nenáročná na suroviny a velice efektní...

Postup přípravy

  1. V míse ušleháme celá vejce s cukrem do husté bílé pěny, po lžících zašleháme teplou vodu a poté už jen vařečkou vmícháme směs mouky, máku, soli a kypřícího prášku. Nalijeme na velký mělký plech vystlaný pečícím papírem a pečeme 15 minut na 170 stupňů.

  2. Ještě teplý plát pocukrujeme, překryjeme utěrkou a i s papírem volně srolujeme. Necháme vychladnout, poté rozmotáme, potřeme krémem a za současného odtraňování papíru opět srolujeme a navrch posypeme moučkovým cukrem.

  3. Všechny suroviny (a tím myslím kompot s ovocem i se šťávou, nic necedíme!) dáme do uzavíratelné nádoby a 30 vteřin "třeseme" nádobou do stran. V okamžiku, kdy neslyšíme žádné šplouchání, je krém hotový.

    Já ještě nakonec pocákala hotovou roládu čokoládou.

  4. Roládu můžeme bez problému ihned krájet a servírovat. :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte