Low carb pizza šneci

Michal

Low carb pizza šneci

Klasické šneky z listového těsta určitě znáte. A co takhle zkusit low carb variantu a pohostit jimi návštěvu? Jsou rychlé a moc dobré. Náplň můžete zvolit jakoukoliv, já udělal variantu na pizzové šneky.

Ať chutná! Pokud budete šneky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz.

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme plát – do mixéru natrháme mozzarellu, přidáme 5 vajec, provensálské koření a promixujeme do hladka. Následně přidáme 2 lžíce mandlové mouky a 2 – 3 pulsy opět promixujeme. Tuto směs vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů cca 8 minut.

  2. Po upečení plát i s papírem přendáme na velké prkénko, já použil vál na těsto. Z plátu opatrně sundáme pečící papír a necháme chvilku vychladnout. Plát potřeme rajčatovým protlakem (pokud je tuhý, smícháme ho s trochou vody), na to používám silikonovou mašlovačku. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky, parmazán nastrouháme. Obojím posypeme plát potřený rajčatovým protlakem a zamotáme do rolády. Krájíme cca 0,5 cm tlusté šneky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením posypeme černým sezamovým semínkem.

    Šneky dáme péct na cca 8 – 10 minut na 200 stupňů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte