LOW CARB PERNÍK S AVOKÁDOVÝM ČOKO KRÉMEM

Leny jede low carb

LOW CARB PERNÍK S AVOKÁDOVÝM ČOKO KRÉMEM

Vyzkoušela jsem nový recept na lowcarb perník, aby nebyl suchý, tak jsem ho vylepšila avokádovým krémem a je boží.

www.lenyinspirace.cz

Postup přípravy

  1. Krém: Zralé avokádo vykrojíme ze slupky a společně se sladidlem a citrónovou šťávou rozmixujeme dohladka.

    Čokoládu rozpustíme a ještě teplou smícháme s měkkým tvarohem a krémem z avokáda. Krém necháme v pokojové teplotě než se nám korpus perníku upeče.

  2. Na korpus vyšleháme vejce se sladidlem a rozpuštěným máslem. Postupně přidáme ostatní suroviny a přeneseme na plech pokrytý pečícím papírem. Povrch uhladíme a pečeme na 180 °C cca 25 minut.

  3. Vychlazený perník potřeme marmeládou a tvarohem smíchaným s rozpuštěnou želatinou v 1 dl vody. Po utuhnutí vršek potřeme avokádovým krémem. Krém na korpus jsem nanesla pomocí zdobícího sáčku se širokou zdobící špičku. Udělá krásné vlnky, které pěkně drží formu.

  4. Dozdobíme sekanými mandlemi a sušenými malinami, dáme vychladit.

    Perník v řezu vypadá velmi efektně. Po ochutnání zjistíte, že je krásně vláčný a jednotlivé vrstvy mu dodají úžasnou chuť. Stále však převládá chuť perníku a to díky voňavému perníkovému koření.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte