Zeleno - oranžová kombinace barev určitě zaujme nejedno oko:-)
- 50m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
petrželka, petrželová nať
|
2 hrsti |
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
mléko
|
1 hrnek |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
mouka kokosová
|
80 g |
čerstvý krémový sýr
|
150 g |
losos uzený
|
150 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si rozmixujeme hrnek zelené petrželové natě , přidáme mléko , můžete i kokosové nebo mandlové záleží jen na Vás , malinko osolíme, opepříme , přidáme vajíčko a zahustíme moukou . Zde je volba také na Vás .Kokosová mouka více saje , je potřeba tomu uzpůsobit množství , mandlové mouky padne více . Hustota těsta by měla odpovídat jako když děláte klasické palačinky:-) Na pánvi rozpustíme trošku kokosového oleje , my dali jen pod první palačinku a upečeme pěkně tenké palačinky.Je pravda , že v low carb variantě je to někdy malinko problém :-)Ale zkuste se s tím poprat , aby šly pak pěkně naplnit a zatočit:-) Vychladlé palačinky potřeme čerstvým sýrem , my zvolili ochucenou Philadephii s okurkou a koprem , poklademe plátky uzeného lososa a zatočíme . Nakonec nakrájíme na kolečka a v servírování se opět meze nekladou:-)
Tak dobrou chuť :-)
-
petrželová nat' 1hrnek
vejce 1 ks
mléko 1 hrnek
sůl
pepř
kokosová mouka. 80 g
čerstvý krémový sýr 150 g
uzený losos 150 g
Makronutrienty
21%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 791 kJ | 1 894 kJ |
Kalorická hodnota | 189 kcal | 453 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,42 g
1,86 g |
15,4 g
4,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,642 SVJ | 1,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,7 g
4,42 g |
28,1 g
10,6 g |
Bílkoviny | 12,4 g | 29,6 g |
Sůl | 1,27 g | 3,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů