Vyzkoušeli jsme za Vás tolik diskutovaný (NE)Bramborový salát,tentokrát z dýní hokaido a kedlubnou :-)
- 1h
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
dýně Hokkaido
|
1 kus |
kedlubna
|
1 kus |
vejce slepičí střední, m
|
4 kusy |
sůl
|
2 lžičky |
nakládané kyselé okurky
|
4 kusy |
cibule
|
1 kus |
majonéza ochucená
|
100 g |
zakysaná smetana
|
100 g |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Dýni rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky , kedlubnu také a povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu zcedíme a zeleninu necháme pořádně vychladnout. Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo . Nakrájíme kyselé okurky a cibuli na kostičky. Potom vše smícháme v míse s troškou majonézy a zakysané smetany , dochutíme solí a pepřem. Nejlépe chutná salát pořádně vychlazený a dle mého názoru druhý den po uležení přes noc v lednici uplně nejvíc:-)
Makronutrienty
33%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 443 kJ | 1 271 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 304 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,43 g
2,91 g |
15,6 g
8,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,543 SVJ | 1,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,56 g
3,52 g |
24,6 g
10,1 g |
Bílkoviny | 2,69 g | 7,72 g |
Sůl | 0,946 g | 2,72 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů