Low carb nebramboráky

Michal

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Low carb nebramboráky

Kdo by nemiloval bramboráky? Babička je vždycky dělala na kamnech, ještě ve staré kuchyni. Vůně česneku, majoránky a sádla nás vždycky přilákala do kuchyně a mastný jsme byli až za ušima. Proto jsem se rozhodl zkusit low carb variantu. Jde to vůbec a chutná to jako bramborák? Můžu říct, že ano. Pochutnal jsem si a budu určitě připravovat často. Nejen pro to, že jsou vynikající, ale jsou i rychle připravené a studené se dají vzít do krabičky jako jídlo s sebou.

Postup přípravy

  1. Celer oloupejte a nastrouhejte na struhadle na jemné nudličky. K celeru rozklepněte vejce, přidejte prolisované stroužky česneku (množství dle vaší chuti), slaninu nakrájenou na kostičky, lžičku majoránky, trochu soli (s tou to nepřehánějte, slanina už bývá slaná) a pepř. Vše pořádně promíchejte.

  2. Na pánvi či v lívanečníku si rozehřejte sádlo a smažte nebramboráky dozlatova.

    Nebramboráky jsem zkoušel jak na pánvi tak v lívanečníku. Na pánvi se mi osvědčilo dát hodně sádla a nebramboráky si připravit v ruce – jako placičku. Otáčel jsem až byla spodní vrstva opravdu hotová.

  3. Do lívanečníku jsem dal trochu sádla, počkal, až se rozehřeje a poté lžicí nandal vytvořené těsto. Když byl nebramborák zespodu hotový, opatrně jsem ho otočil a přidal ještě na okraj trochu sádla a dopekl.

    Ať chutná! A pokud budete nebramboráky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte