Low carb mandlovo kokosové lívance z mascarpone se snadno smaží, netrhají se a jsou moc dobré. Recept je bez mouky i přidaného cukru:) Určitě si pochutnáte!
- 30m
- 16 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
mandlová mouka
|
40 g |
mouka kokosová
|
15 g |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém
1/2 kelímku
|
125 g |
vejce slepičí střední, m
|
3 kusy |
kypřící prášek do pečiva
|
2 lžičky |
mléko
|
1 dl |
erythritol, sukrin
|
4 lžičky |
sůl
|
1 špetka |
vanilkový extrakt
nemusí být
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Příprava je velice jednoduchá. Sypké suroviny smísíme a pořádně promícháme vidličku nebo v mixéru.
Poté přidáme všechny mokré suroviny a mascarpone. Rozšleháme na hladkou hmotu - těsto je poměrně husté, ale stále ještě se trochu roztéká.
-
Nepřilnavou pánev nebo lívanečník vytřu trošičkou sádla nebo oleje. Pak už lžící nanáším lívance do průměru zhruba 10cm.
Pánev by měla být spíše na pomalejším plameni, aby se lívance nepřipalovaly - chvilku trvá, než ztuhnou a jdou pěkně otočit.
-
Podávám s ovocem a vyšlehaným tvarohem. Z jedné várky vyjde zhruba 16 ks.
Makronutrienty
18%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 025 kJ | 299 kJ |
Kalorická hodnota | 245 kcal | 71,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,36 g
1,45 g |
1,86 g
0,425 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,636 SVJ | 0,186 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,4 g
9,7 g |
5,97 g
2,84 g |
Bílkoviny | 9,28 g | 2,71 g |
Sůl | 0,767 g | 0,224 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů