Low carb jahodová roláda

Pavla Janovská, nutriční terapeut

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Low carb jahodová roláda

Mlsáme zdravě a bez výčitek! Tahle nízkosacharidová a keto roláda je vynikající low carb dezert. Můžete připravit také jako slavnostní nízkosacharidový moučník na Vánoce. Je bez cukru, mouky, lepku a hlavně - bez výčitek.

Postup přípravy

  1. Prvně vyšlehejte bílky do husté pěny. Přidejte strouhaný kokos a cukr s kakaem.Lehce promíchejte a rozvrstvěte na pečící papír.Pečte 12 - 15 minut na 180 st. Roládu ještě teplou zarolujte a nechte vychladnout.

  2. Krém: suroviny vyšlehejte do krémové konzistence.Na vychladlé těsto navrstvěte tvaroh, na krém rozložte nadrobno nakrájené jahody a zarolujte. Povrch rolády jsem poprášíla carobem, ozdobila zbytkem krému a jahodama. Nakonec rozpustíte 50 g 90% čokolády a libovolně polijte.Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte