Losos s citrónem a česnekem

Recepty pro život

Losos s citrónem a česnekem

Věděli jste, že Americká kardiologická asociace doporučuje dopřávat si lososa, či jiné tučné ryby, dvakrát týdně jako prevenci proti srdečnímu infarktu? Losos navíc patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin.

Lososa si snadno a rychle připravíte na mnoho chutných způsobů, třeba pečeného v troubě, odkud ho za pár minut vyndáte a můžete hned podávat.

Postup přípravy

  1. Troubu necháme předehřát na 200°C.

    Z prostředka citrónu odkrojíme 4 plátky, ze zbytku ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

    V misce poté smícháme s prolisovaným česnekem, petrželí, solí, pepřem a olejem.

  2. Lososa dáme do zapékací mísy a potřeme připravenou směsí.

    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 10-12 minut.

  3. Jako příloha k lososovi se hodí například pečené batáty nebo cuketové špagety.

    Tento a další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v e-knize, kterou si můžete stáhnout zde na webu zcela zdarma.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte