Lodnický biftek a knedlík - LC

Lodnický biftek a knedlík - LC

Toto skvělé jídlo v lowcarb verzi pochází původně z Děčína, jinde se s ním prý nepotkáte.

Děkujeme Zuzce Causeway za nádhernou prezentaci :)

Postup přípravy

  1. Do mletého masa dáme nakrájenou 1cibuli, sůl, pepř, česnek a 1vajíčko, vše dobře promícháme a uděláme karbanátky.

    Opečeme z obou stran a dáme stranou.

  2. Omáčka: Nakrájet zbytek cibule na kostičky, do kastrolu dáme sádlo a cibuli a necháme skoro do hněda. Pak přidáme mletou papriku a očištěnou a nakrájenou na proužky papriku.

  3. Necháme krátce orestovat, aby nezhořkla paprika a podlejeme troškou vody. Necháme vařit, až se voda trochu vyvaří, osolíme, dáme pepř a mletou skořici. Nakonec přidáme osmažené karbanátky a chvilku povaříme, a lodnický biftek je hotov.

  4. Do vymazaného hrnku s máslem dáme ingredience ,dobře zamícháme a dáme do mikrovlnky na 3 minutky a je hotovo.

    Servírujeme knedlík, karbanátek s omáčkou a navrch volské oko.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte