Zdravý salát bez tuku.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
mangold
|
6 listů |
kapusta kadeřavá, kadeřávek
|
20 g |
rajčata cherry
|
6 kusů |
ocet balsamikový
|
0,5 lžičky |
ocet balsamikový, krém
pomerančového balzamikového krému
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Listy mangoldu a kadeřávku omyjeme, z kadeřávku odstraníme tvrdou část listu a natrháme na středně velké kusy. Zakápneme balzamikovým octem a krémem a opatrně promícháme, abychom listy nepomačkali, a ty pak nepůsobily zvadlým dojmem.
-
Naservírujeme na talíře a navrch přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčátka.
Makronutrienty
74%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 133 kJ | 177 kJ |
Kalorická hodnota | 31,8 kcal | 42,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,57 g
1,14 g |
7,41 g
1,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,557 SVJ | 0,741 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,286 g
0,023 g |
0,38 g
0,03 g |
Bílkoviny | 1,65 g | 2,2 g |
Sůl | 0,117 g | 0,156 g |
Alergeny
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů