LÍSKOOŘÍŠKOVÝ DORT - LC

Veselé avokádo

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

LÍSKOOŘÍŠKOVÝ DORT - LC

Můj oblíbený níuzkosacharodový dort:), průměr 20 cm

#veseleavokado #lcdort

Postup přípravy

  1. Všechny mouky prosejeme do mísy.

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

    Formu si vymažeme máslem a vysypeme odtučněnou moukou.

  2. Bílky se sladidlem a citrónovou šťávou vyšleháme dotuha.

    Žloutky vyšleháme do husté pěny, přidáme rozpuštěné máslo a lískooříškové aroma. Obě vaječné směsi jemně spojíme a metličkou vmícháme sypkou směs.

    Nalijeme do formy a pečeme na připravenou teplotu přibližně 20 min, poté snížíme na 160 °C a pečeme dalších 20min.

    Necháme úplně vychladnout.

  3. Prokrojíme na čtyři díly.

    Krém připravíme vyšleháním všech surovin.

    Na každý plát korpusu naneseme oříškový krém, který můžeme ještě ochutit pár kapkami lískooříškového aroma.

    Naneseme krém tak, aby vyšly 4 vrstvy plus na omazání.

  4. Nakonec ozdobíme rozpuštěnou čokoládou tak, aby sem tam stékaly kapky. Můžeme si pomoci lžičkou nebo cukrářským kornoutkem či zdobičkou.

    Ovoce poklademe ještě do nezatuhlé čokolády, až poté necháme dort vychladit. Dle volby ozdobíme citrónovým tymiánem.

  5. TIPY:

    ????Upečené těsto poznáme tak, že po zapíchnutí špejle se na ni těsto nelepí.

    ????Na dno formy přicvakneme papír a vymažeme jen stranu formy.

    ????Na prokrojení používám nůž pilku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte