Rychlý a vynikající recept na low carb a keto cukroví nebo dezert pro ty, co se s tím pečením nechtějí moc zdržovat. Je to můj nejoblíbenější recept na www.lenyinspirace.cz.
- 2h
- 15 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Linecké těsto | |
---|---|
máslo čerstvé
|
150 g |
vaječný žloutek
|
2 kusy |
erythritol, sukrin
|
60 g |
prášek proteinový, vanilka
|
30 g |
mouka kokosová
|
80 g |
mandlová mouka
|
150 g |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
150 ml |
mascarpone
|
200 g |
erythritol, sukrin
|
50 g |
Náplň | |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
50 g |
máslo čerstvé
|
30 g |
marmeláda malinová, džem
já jsem použila brusinkovou LC
|
100 g |
maliny
|
15 kusů |
pistácie nesolené
|
20 g |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na těsto zpracujeme ručně nebo v kuchyňském robotu na hutnější konzistenci a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
-
Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry na tloušťku minimálně 5 mm, tenčí by se lámaly.
Kruhovou formičkou vykrajujeme kolečka, které přeneseme na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 170 °C.
-
Vychladlá kolečka potřeme vrstvou čokolády, to aby se linecké těsto nerozmočilo od marmelády, kterou čokoládu potřeme.
-
Na krém vyšleháme šlehačku se sladidlem do tuha a v poslední fázi přimícháme mascarpone, které nám krém zhutní a nebude se roztékat. Což by se u samotné šlehačky mohlo stát.
Kolečka po okrajích ozdobíme krémem z mascarpone a dozdobíme ovocem a ořechy.
Makronutrienty
29%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 471 kJ | 1 309 kJ |
Kalorická hodnota | 351 kcal | 313 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,6 g
6,11 g |
13,8 g
5,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,56 SVJ | 1,38 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,5 g
15,6 g |
27,1 g
13,8 g |
Bílkoviny | 7,72 g | 6,87 g |
Sůl | 0,058 g | 0,052 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů