Lemon curd dort - LC

Sladce nesladce

Lemon curd dort - LC

Jemný citronový krém ještě zjemňuje smetanový podklad kontrastující s čokoládovým korpusem.

Více mých receptů najdete v nové kuchařce zaměřené na nízkosacharidové pečení ????

https://www.sladcenesladce.cz/

Postup přípravy

  1. Postup korpus:

    Troubu předehřejeme na 180° C. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme papírem na pečení.

    Čokoládu spolu s máslem rozehřejeme.

    Dvě třetiny sladidla vyšleháme společně s žloutky a do husté pěny.

    Mleté mandle smícháme s prdopeč a guarovou gumou. Zbytek sladidla vyšleháme s bílky na tuhý sníh.

    Do žloutkové pěny přilejeme vlažnou čokoládu s máslem a promícháme. Pak přidáme i suchou směs a promícháme. Nakonec postupně opatrně převalováním zapracujeme sníh z bílků. Ihned nalejeme do formy a dáme péct na cca 20min. Zkoušíme špejlí, zda už je upečený.

    Upečený korpus odkrojíme od boků formy, překlopíme a stáhneme papír na pečení.

  2. Na krém si vyšleháme smetanu do tuha. Krátce vyšleháme mascarpone se sladidlem a vmícháme šlehačku. Krém naneseme na vychladlý korpus, zarovnáme a dáme chladit.

  3. Při přípravě citrónové vrstvy dáme do kastrůlku vejce, sladidlo a citrónovou šťávu. Za stálého míchání zahříváme, než zhoustne na konzistenci kaše, ale nesmí se začít vařit. Odstavíme a necháme pět minut trochu zchladnout. Poté do krému tyčovým mixérem zašleháme po částech máslo a nakonec ještě pořádně prošleháme. Necháme stát při pokojové teplotě dokud nevychladne.

  4. Vychladlý naneseme na střed dortu a například za pomocí lžíce krouživými pohyby pomalu roztáhneme ke krajům. Necháme i trochu prepadnou přez okraj. Nakonec můžeme dozdobit malinami rozvařenými se sladidlem. Na dort je nanášíme vychladlé.

    Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte