LC Špenátový Dortíky s mascarpone a šlehačkou.

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

LC Špenátový Dortíky s mascarpone a šlehačkou.

Tyto dortíky jsme ochutnali a hned si je zamilovali :-)Nikdo neveřil, že hlavní ingrediencí je špenát.

Postup přípravy

  1. 1.Nejprve si rozmrazíme špenátový protlak,buď den dopředu ,nebo pokud chvatáte, můžete použít hrnec či mikrovlnou troubu.Špenát pak zbavíme vody vymačkáním přes sítko.V míse vyšleháme do husté pěny 10 vajec, přidáme sladidlo a 2 lžíce teplé vody, opět šleháme do zhoustnutí.Pak lehce po částech vmícháme špenát,mandlovou mouku a kypřící prášek. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme v troubě na 200°C cca 10 minut, poté troubu zmírníme na 160°C a pečeme ještě cca 20 minut.

  2. 2.Mezitím si připravíme krém z jedné smetany ke šlehání 33% a 500g mascarpone.Přidáme sladidlo podle chuti a punčové aroma.Krém po vyšlehání uložte na chvíli do lednice, bude se s ním potom lépe pracovat.

    2.Mezitím si připravíme  krém z jedné smetany ke šlehání 33% a 500g mascarpone.Přidáme sladidlo podle chuti a punčové aroma.Krém po vyšlehání uložte na chvíli do lednice, bude se s ním potom lépe pracovat.
  3. 3.Po vychladnutí řezů nakrájejte na kostky, trojúhelníky nebo třeba formičkou vykrojte různé tvary, prořízněte a naplńte krémem.Na závěr můžete pocákat 85% čokoládou rozpuštěnou s máslem.Dozdobte ovocem dle vlastního výběru.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte