LC sádlové koláčky

zuzka

LC sádlové koláčky

Tradiční vánoční cukroví v low carb pojetí.

Postup přípravy

  1. Sádlo si dáme do misky a necháme chvilku povolit. Následně ho pomalu propracujeme s moukami, erythritem, kakaem a citronovou šťávou. Nakonec přidáváme postupně rum a zapracováváme ho do těsta, aby se nám hezky spojilo. Hotové těsto dáme na chvilku odležet do lednice (30min-1hod). Poté tvarujeme kuličky a pokládáme je na pečící papír na plech. Poté do nich uděláme důlek (například druhou stranou vařečky) a naplníme. Klasika jsou povidla, já mám ale možná ještě raději zdravější verzi 100% marmeládu z černého rybízu, která se skvěle hodí. Hotové koláčky sušíme v troubě 100°C 30min. (Pozor pokud by se vám začaly roztékat, díky sádlu, vyndejte klidně dříve.) Necháme zchladnout, přičemž se zpevní a jsou super, nesmí být přepečené.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte