LC sachrův dort

RootKa

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

LC sachrův dort

Low Carb sachrův dort. Marmeláda je samozřejmě na tom kdo má jakou rád, stejně tak kvalita čokolády.

Postup přípravy

  1. Sachr pečeme na 180 stupňů.

    Čokoládu a máslo rozehřejeme, promícháme a necháme vychladnout.

    Sladidlo musí mít moučkovou strukturu. Ze sladidla odebereme 3 lžíce a dáme stranou. Zbytek sladidla vyšleháme společně se žloutky do husté pěny.Použijeme plastovou nádobu. Kovová by nám směs ochlazovala.

    Mleté mandle smícháme s práškem do pečiva, sodou, xyntanovou gumou a solí.

    Z bílků ušleháme pevný sníh a pak do sněhu opatrně vmícháme 3 lžíce sladidla, které jsme si dali stranou.

    Do žloutkové pěny přilijeme vlažnou čokoládu s máslem a dobře promícháme. Pak přidáme mleté mandle. Bude to hodně husté.

    A opatrně vmícháme tři lžíce bílkového sněhu. Půjde to ztuha a bude to klouzat a lepit. Mícháme až se směs začne stávat poddajnejší. Přidáme další tři lžíce a zase vmícháme. Takto opakujeme.

    Těsto vlijeme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 45 minut. Špejlí se přesvědčíme, že je těsto upečené i uvnitř.

    Vyndáme z trouby a necháme chvilku vychladnout ve formě. Pak ořízneme boky formy a přendáme na chladící mřížku. Než zcela vychladne, připravíme si polevu.

    Čokoládu dáme do misky a zalijeme horkou smetanou. Necháme chvilku stát, pak vymícháme do hladké emulze. Za občasného míchání necháme polevu vychladnout a lehce zhoustnout.

    Korpus dvakrát prořízneme.

    Marmeláda LC-stačí ovoce a trochu sladidla povařit a rozmixovat. Na pomazání by měla být horká

    Dort polejeme polevou.

    skladujeme v ledničce

    Sachr pečeme  na 180 stupňů.

Čokoládu a máslo rozehřejeme, promícháme a necháme vychladnout.

Sladidlo musí mít moučkovou strukturu. Ze sladidla odebereme 3 lžíce a dáme stranou. Zbytek sladidla vyšleháme společně se žloutky do husté pěny.Použijeme plastovou nádobu. Kovová by nám směs ochlazovala.

Mleté mandle smícháme s práškem do pečiva, sodou, xyntanovou gumou a solí. 

Z bílků ušleháme pevný sníh a pak do sněhu opatrně vmícháme  3 lžíce sladidla, které jsme si dali stranou.

Do žloutkové pěny přilijeme vlažnou čokoládu s máslem a dobře promícháme. Pak přidáme mleté mandle. Bude to hodně husté.
A opatrně vmícháme tři lžíce bílkového sněhu. Půjde to ztuha a bude to klouzat a lepit. Mícháme až se směs začne stávat poddajnejší. Přidáme další tři lžíce a zase vmícháme. Takto opakujeme.

Těsto vlijeme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 45 minut. Špejlí se přesvědčíme, že je těsto upečené i uvnitř.
Vyndáme z trouby a necháme chvilku vychladnout ve formě. Pak ořízneme boky formy a přendáme na chladící mřížku. Než zcela vychladne, připravíme si polevu.

Čokoládu dáme do misky a zalijeme horkou smetanou. Necháme chvilku stát, pak vymícháme do hladké emulze. Za občasného míchání necháme polevu vychladnout a lehce zhoustnout.

Korpus dvakrát prořízneme.

Marmeláda LC-stačí ovoce a trochu sladidla povařit a rozmixovat. Na pomazání by měla být horká


Dort polejeme polevou.

skladujeme v ledničce

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte