LC roláda s citrónovou a kakaovou náplní

LC roláda s citrónovou a kakaovou náplní

Lahodný low carb dezert s dvojím krémem...aneb když muž chce kakaovou a žena citrónovou náplň...výsledek je úžasná nízkosacharidová roláda od Kačenky Kolníkové, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Postup na těsto:

    Vyšlehat sníh z bílků se špetkou soli.

    Žloutky se sladidlem a tvarohem vyšlehat do pěny, pak zašlehat mouku s pdp. Poté lehce vmíchat sníh. Na plech dát pečící papír potřený máslem a nalít těsto - rovnoměrně rozetřít.

    Péct na 180 stupňů cca 15 minut.

  2. Po upečení sejmout i s papírem z plechu, ještě teplé zarolovat a zabalit do vlhké utěrky. Po vychladnutí odrolovat, sloupnout papír a potřít kakaovou náplní, pak natřít citronovou náplň. Nechat si trochu náplně na potření. Srolovat, dát do alobalu a nechat ztuhnout v lednici.

  3. Po ztuhnutí potřít roládu zbytkem krému, nazdobit podle své fantazie a podávat ke kafíčku

  4. Postup na náplň :

    Smetanu se sladidlem šleha,t až smetana začne houstnout přidat tvaroh, mascarpone a došlehat do tuhého krému.

    Polovinu odebrat, přidat šťávu z citronu podle chuti, do druhé poloviny zašlehat holandské kakao podle chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte