LC Koprová omáčka s kedlubnou

Lucca

LC Koprová omáčka s kedlubnou

LC verze omáčky..

Postup přípravy

  1. 400-500 g cukety

    500-750 ml vývaru( já použila hovězí)

    Lžíce ghí

    400 ml smetany 33% (2 kelímky)

    Sůl, pepř

    Sladidlo dle chuti ( xylitol, erytrithol)

    Ocet dle chuti

    Čerstvý kopr, sušený kopr

    ???? Na ghí orestujeme oloupanou, nastrouhanou cuketu. Osolíme, opepříme. Zalijeme vývarem a vaříme 10-15 minut. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Vrátíme na mírný plamen, přidáme nasekaný kopr ( přidala jsem i sušený, pro silnější chuť kopru), smetanu a dochutíme octem a sladidlem. Případně dosolíme.

    Jako přílohu mám vařenou kedlubnu s kurkumou.

    Pokud byste chtěli hustější omáčku, přidejte více cukety.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte