Knedlík z mandlové mouky mám sice ráda, ale nikdy jsem z něj nebyla úplně nadšená. Navíc mandlová mouka je dražší a jistě v současné době mnozí z nás šetří, kde se dá. Proto mě napadlo použít bramborovou vlákninu. A za sebe musím říct, že lepší LC knedlík jsem opravdu nikdy nejedla. Je tak dobrý, že se dá jíst i samotný.
- 3m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
máslo čerstvé
|
1 lžička |
vajíčka
|
1 kus |
čerstvý krémový sýr
|
50 g |
sůl
|
1 špetka |
vláknina bramborová
2 lžíce
|
40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
0,3 lžičky |
mléko plnotučné
nebo dle potřeby
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Větší hrnek vymažeme máslem. Do misky vyklepneme vejce, osolíme a přidáme sýr. Důkladně vidličkou promícháme. Potom přidáme bramborovou vlákninu a prášek do pečiva a opět důkladně promícháme. Přidáme mléko dle potřeby tak, aby mělo těsto kašovinou konzistenci, spíše řidší než hustší. Těsto přelijeme do hrnku a dáme do mikrovlnky na 2 minuty a 40 sekund.
Makronutrienty
8%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 845 kJ | 1 436 kJ |
Kalorická hodnota | 202 kcal | 343 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,88 g
1,13 g |
3,19 g
1,92 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,188 SVJ | 0,319 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,2 g
4,65 g |
22,5 g
7,9 g |
Bílkoviny | 8,08 g | 13,7 g |
Sůl | 1,11 g | 1,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů