Kyšková (kefírová) polévka - LC

Kyšková (kefírová) polévka - LC

Polévka plná zdravých probiotik, výborná s houbama. Sytý lowcarb oběd či večeře :)

Děkujeme Sáře Oddfish za skvělý recept!

Postup přípravy

  1. V jednom hrnci jsem uvařila 200ml silného vývaru, 300ml vody, jednu velkou brukev na kostky, hrst sušených hub. Vařila jsem 20 min.

  2. V druhém hrnci můj kefír 500ml z Tibetské houby (může být klidně kyška, podmáslí, obyč. kefír), 2 kelímky tvarohu (500g), sůl, kmín. Uvedla jsem k varu a rozmixovala tyčákem. Pak jsem slila vše dokupy, podle potřeby naředila vodou (mám ráda hustější), dokořenila, dochutila kapkou jabl. octu (není potřeba) a přidala hrst čerstvého nasekaného kopru a mírně povařila vše cca 5-10 min.

  3. Večer čerstvou vařící jsem dala do termosky, přihodila trošku bílkoviny v podobě kuřecího prsu, co jsem měla bokem z pečení a druhý den v poledne jsem jedla teplou polívku v práci. Včera jsem si dala další už na talíř doma s kusem opečeným Haloumi ovčím sýrem a vejci, opět z důvodů doplnění bílkovin, bo aktivity :).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte