Květušky s celerovou slámou - LC

Kristýna

Účastní se soutěže: Zdravě s Goodie

Květušky s celerovou slámou - LC

Máte rádi halušky? I na LC si na nich můžete pochutnat. A vylepšit je skvěle se hodící celerovou slámou.

Postup přípravy

  1. Květák uvaříme v osolené vodě do měkka.

    Na pánvi osmažíme slaninu, vyndáme ji, přidáme sádlo a osmažíme cibulku. Když je mírně zlatavá, přidáme zakysané zelí a důkladně promícháme i s odloženou opraženou slaninou.

  2. Přidáme květák najrájený na malé kousky, promícháme, dochutíme solí a pepřem.

  3. Celerová sláma:

    Do kastrůlku nalejeme větší množství oleje a necháme ho rozpálit. Mezi tím nastrouháme celer na hrubém struhadle. Vložíme nastrouhaný celer do rozpáleného oleje a necháme zezlátnout.

  4. Vyndáme, osušíme na ubrousku a podáváme ke Květuškám. Dozdobíme petrželkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte