Květákový nákyp - LC

Laduš

Květákový nákyp - LC

Velmi chutný a šťavnatý nízkosacharidový pokrm. Je lehký a přesto vydatný. :)

Postup přípravy

  1. Nejdříve jsem si dala vařit maso. Použila jsem uzený vepřový ocásek, který jsem uvařila ve vodě a z vývaru pak udělala polévku. Jak maso trochu vychladlo, natrhala jsem jej na kousky. (Celkem bylo masa něco kolem 700 g i s kostí, do nákypu jsem použila 300 g a zbytek do polévky.)

  2. Květák jsem rozebrala na růžičky a uvařila do měkka v osolené vodě. Potom jsem vodu scedila. Cibuli jsem nakrájela nadrobno a na pánvi na másle usmažila dozlatova. Nastrouhala jsem sýr nahrubo a nakrájela pažitku. Žloutky od bílků jsem oddělila a z bílků a špetky soli vyšlehala tuhý sníh.

  3. Do větší mísy jsem dala uvařený květák a pomačkala ho mačkadlem na brambory, osolila, opepřila, přidala pažitku, osmaženou cibuli, žloutky a většinu sýru a vše jsem důkladně promíchala. Nakonec jsem zlehka vmíchala sníh z bílků.

  4. Směs jsem přendala do máslem vymazaného varného skla a posypala zbylým sýrem. Vložila jsem do předehřáté trouby a pekla 40 minut, dokud sýr nezezlátnul.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte