Aneb v lowcarb stylu "trocha školní jídelny" :)
Další dobroty i zde:
https://www.instagram.com/p/Cex_vHPrbug/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rizoto | |
---|---|
květák
|
1 kus |
hrášek mražený
|
20 g |
kuřecí polévková směs - krky, hřbety, skelet
|
200 g |
kuřečí stehna, čtvrtky
|
1 kus |
tymián čerstvý
|
2 snítky |
rozmarýn
|
2 snítky |
žampiony čerstvé
|
4 kusy |
červená paprika
|
0,5 kusu |
cibule
|
1 kus |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
paprika sladká mletá
|
0,5 lžičky |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
Navrch | |
sýr eidam 45%, strouhaný
|
1 hrst |
nakládané kyselé okurky
|
4 kusy |
nakládané cibulky
|
60 g |
Postup přípravy
-
Kuře si dáme péct (na 180 stupňů, cca 40 minut). Osmahneme si cibuli, papriku a žampiony doměkka, poté přidáme najemno namixovaný květák (na "zrníčka"), hrášek a dusíme doměkka. Pak přidáme upečené, obrané maso, sladkou papriku, chilli, sůl a pepř.
-
Protože jsem měla místo na plechu, dala jsem ještě péct batát na plátky, ale pozor na to když už jdou do finále a vy si spokojeně vysáváte :)
Makronutrienty
32%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 307 kJ | 2 706 kJ |
Kalorická hodnota | 73,4 kcal | 647 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,42 g
1,99 g |
38,9 g
17,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,442 SVJ | 3,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,07 g
1,27 g |
35,8 g
11,2 g |
Bílkoviny | 5,54 g | 48,8 g |
Sůl | 1,59 g | 14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů