Milujete halušky s bryndzou, ale stravujete se low carb nebo keto? Tady je recept pro vás:) Vynikající, rychlý a zdravý recept na LC oběd nebo večeři. Hotovo je za pár minut a opravdu si pochutnáte:)
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na květák: | |
---|---|
květák
1 střední kus
|
700 g |
sůl
|
1 lžička |
kmín mletý
|
1 lžička |
Na oblohu: | |
slanina anglická
|
250 g |
brynza, měkký ovčí sýr
|
120 g |
cibule sušená
|
40 g |
sádlo
|
1 oříšek |
Postup přípravy
-
Květák omyjeme, očistíme a rozkrájíme na jednotlivé růžičky. Přidáme sůl, kmín. V rychlovarné konvici uvaříme vodu a květák zalijeme horkou vodou. Vaříme, až je květák měkký, ale stále na skus. Scedíme.
-
Slaninu pokrájíme na kostičky a na sádle osmahneme. Vyjmeme z pánve a dáme bokem.
Na zbylém tuku osmahneme do křupava sušenou cibulku - pozor, zlátne opravdu velmi rychle. Jakmile je hotová, dáme do mističky bokem.
Na pánev vrátíme slaninu a přidáme bryndzu. Rozehřejeme a bryndzu rozpustíme. Dokořeníme podle chuti.
Na talíř nasypeme vařený květák a přidáme směs sýra a slaniny.
Navrch sypeme opečenou cibulkou.
Makronutrienty
17%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 619 kJ | 3 493 kJ |
Kalorická hodnota | 148 kcal | 835 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,79 g
2,91 g |
21,4 g
16,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,379 SVJ | 2,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,7 g
6,44 g |
72 g
36,4 g |
Bílkoviny | 5,57 g | 31,5 g |
Sůl | 1,29 g | 7,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů