Květáková polévka s uzeným masem LC

Lucca

Květáková polévka s uzeným masem LC

Květáková polévka sama o sobě je výborná záležitost. Tak sem ji zkusila trochu jinak.

Postup přípravy

  1. Uzené kosti omyjeme a dáme vařit spolu s novým kořením, celým pepřem, bob.listem a solí. Vaříme cca 45 minut ( maso se odděluje od kosti) a sbíráme pěnu.

    Mezitím si připravíme květák, který obereme na růžičky. Když jsou kosti uvařené, vyjmeme z vývaru a vývar slijeme do nádoby přes sítko, použijeme jej potom. ( Vývar, díky sítku zbavíme nečistot, koření).

    Cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme v hrnci na ghí. Přidáme růžičky květáku, promícháme a zalijeme 1-1,5 litrem vývaru z kostí. ( Zbytek sem si schovala do mrazáku). Maso obereme a schováme na později.

    Vaříme doměkka. Před rozmixováním jsem si pár kousků květáku odebrala později do polévky.

    Polévku rozmixujeme, vrátíme zpět na plotnu, prohřejeme, přidáme smetanu, květák a maso. Případně dochutíme solí a pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte