Květák s bramborami v jogurtu

Dáša

Květák s bramborami v jogurtu

Další z indických vegetariánských perel.

Postup přípravy

  1. Ve woku rozehřejte ghí (když nemám, používám rýžový olej), přidejte cumín a malinkou drcenou chilli papričku a míchejte asi 30 vteřin. Přidejte ostatní koření kromě garam masaly a rychle osmahněte. Ke koření dejte na kostičky nakrájené brambory a opékejte asi 3 minuty. Poté do pánve přidejte na malé růžičky nakrájený květák a opět za stálého mícháme opékejte asi 3 minuty. Zeleninu podlijte polovinou šálku vody a duste pod poklicí asi 15 až 20, až bude květák a skus. Ztlumte plamen a vmíchejte jogurt. Krátce povařte, ale opravdu na mírné teplotě, než jogurt zhoustne. Posypte garam masalou a zamíchejte.

    Ideální přílohou je rýže, ale i bulgur, tarhoňa nebo třeba kus-kus.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte