Kuřecí stir-fry (alias čína) s hoi sin omáčkou a chilli - LC

Laduš

Kuřecí stir-fry (alias čína) s hoi sin omáčkou a chilli - LC

Asijská jídla jsou rychlá a snadná. Jedním z tajemství úspěchu je připravit si předem všechny potřebné ingredience. Jakmile začnete vařit, máte skvělé jídlo hotové již za několik minut. :)

Jako přílohu jsem zvolila konjakové nudle.

Postup přípravy

  1. Je lepší si maso naložit předem do ledničky. Stačí třeba i na hodinu, nejvíc ale na 24 hodin. Takže maso naložíme s prolisovaným česnekem a omáčkami.

  2. Na velké pánvi (woku) rozehřejeme olej a maso nakrájené na nudličky orestujeme. Musí to být zprudka a rychle.

  3. Pak maso vyjmeme a na pánev nalijeme trochu vody a opečeme papriky nakrájené na menší kousky. Nedáváme žádný olej proto, aby z nich nebylo bláto a zůstaly krásně barevné.

  4. Pak vrátíme maso zpět na pánev, zalijeme vývarem a zahustíme lněnou moukou. Už dlouho nevaříme, pouze do zhoustnutí omáčky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte