KUŘECÍ ŠPÍZ S BRAMBOROVO-HRÁŠKOVÝM PYRÉ

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

KUŘECÍ ŠPÍZ S BRAMBOROVO-HRÁŠKOVÝM PYRÉ

Prý je to zábava, když to "nejni jenom obyčejně placatý", vyjádřil se Kuba o dnešním obědě...

Postup přípravy

  1. Maso naložíme do směsi koření, soli a oleje a necháme alespoň přes noc proležet. Poté napichujeme na předem ve vodě namočené špejle nebo grilovací jehly střídavě kousky masa a slaniny. Můžeme proložit klínky cibule nebo papriky.

  2. Hotové špízy vložíme do pekáčku, zakápneme olejem, mírně podlijeme vodou či vývarem, zakryjeme poklicí a pečeme asi 30 minut na 180 stupňů. Pak pekáč odkryjeme a za občasného přelití výpekem dopékáme do barvy.

  3. Hrášek uvaříme doměkka v osolené vodě a scedíme, část vývaru si ponecháme stranou na zředění. Část hrášku si vždy odeberu stranou a vmíchám až do hotového pyré, hezky to pak na talíři vypadá. Zbytek projedeme v hrnci tyčovým mixerem a zakryjeme pokličkou, aby nám zbytečně nevychladl.

  4. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou (já zalévám již horkou), přidáme sůl a klasicky uvaříme doměkka. Scedíme a mačkadlem pěkně rozmačkáme, přidáme hráškové pyré a máslo, důkladně promícháme, případně zředíme vývarem na požadovanou konzistenci, dochutíme sušeným česnekem a nakonec vsypeme odložený uvařený hrášek a jen lehce promícháme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte