KUŘECÍ RIZOTO SE ZELENINOU A RESTOVANÝMI JATÝRKY

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

KUŘECÍ RIZOTO SE ZELENINOU A RESTOVANÝMI JATÝRKY

Záměrně peču plný pekáč kuřecích nohou, aby zbylo i na rizoto. Na takové to naše hezké české...

Postup přípravy

  1. 400g jasmínové rýže (v suchém stavu, klasicky uvařit), 600g obraného pečeného kuřecího stehenního masa, 300g kuřecích jater (na větší kousky), 1 velká cibule (nadrobno), 1 sáček mražené baby karotky,1/2 sáčku mraženého hrášku, sojová omáčka, mletá sladká paprika (já dala zauzenou), mletá kurkuma, sůl, mletý černý pepř, 2 kostky kuřecího bujónu, voda, olej.

  2. Mraženou zeleninu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a scedíme.

  3. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a zarestujeme. Poté přisypeme mletou papriku, orestujeme, přilijeme vodu, přidáme sojovku, bujón a mletou kurkumu, zakryjeme poklicí a necháme lehce probublávat.

  4. Dochutíme solí a pepřem a vlijeme do mísy na uvařenou rýži, promícháme a zaklopíme. Na pánvi orestujeme játra a vsypeme k rýži, přidáme uvařenou zeleninu a promícháme.

  5. A u nás nesmí chybět strouhaný sýr... hóóódně sýra. :D

    Pozn.:Báječně se dá využít i zbylý výpek z pečeného kuřete. Pak není ani potřeba si vypomáhat kuřecím bujónem z krabičky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte