Kuřecí prsíčko s lilkovou ,,čočkou"

Kuřecí prsíčko s lilkovou ,,čočkou"

Inspirace v kuchařce Voňavá kuchařka, jen jsem něco přidal, něco ubral, podle vlastní chuti. Výborná lowcarb příloha.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za zajímavý recept :)

Postup přípravy

  1. Nejdříve jsem nakrájel cibuli nadrobno a na ghí zesklovatěl. Prsa jsem celé nasolil, opepřil a namazal hořčicí. Vložil k cibuli a pod poklicí restoval do zezlátnutí na povrchu. Prsa vyndal a přiklopil talířem, aby maso nevystydlo, do výpeku na pánev přidal na velmi drobné kostičky mrkev a celer. Zase pod poklicí dusil do měkka, poté přidal na okamžik 3 stroužky česneku na slabé plátky a 1 stroužek rozmačkaný.

  2. Po cca 1 minutě jsem přidal lilek na kostičky 0,5 cm (předtím jsem ho nakrájel na kolečka, osolil, nechal vyplakat a papírovou utěrkou usušil). Lilek jsem neloupal, ale kdo nemá rád tvrdší slupku, oloupe si ho. Po pár minutách přidal oregáno a dusil dokud lilek nezměkl. Postupně jsem přidal ocet a protože mi i pod poklicí připadala ,,čočka" suchá, přidal jsem 2 PL olivového oleje. Už jsem nesolil, ale podle chuti, lze přisolit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte